RecensionKrogguiden

Dubbel DubbelLäget på ”boulevarden” inget plus – än så länge

Kan stråket i Hagastaden bli stadsdelens egen ”boulevard”?
Kan stråket i Hagastaden bli stadsdelens egen ”boulevard”? Foto: Gustaf Månsson

Dubbel Dubbel har gjort succé i Malmö och Göteborg med sin utmärkta intro­kurs till det moderna kinesiska köket. Frågan är: finns det tillräckligt många stockholmare som inte har den kollen?

Uppdaterad
Publicerad
Inredningen är snarare hipstercool än traditionellt kinesisk.

Inredningen är snarare hipstercool än traditionellt kinesisk.

Foto: Gustaf Månsson
Sidfläsket – en hit på avsmakningsmenyn.

Sidfläsket – en hit på avsmakningsmenyn.

Foto: Gustaf Månsson
Blir Stockholmsfilialen ett lyft för restaurangkedjan? Det är långt ifrån säkert.

Blir Stockholmsfilialen ett lyft för restaurangkedjan? Det är långt ifrån säkert.

Foto: Gustaf Månsson
Smårätterna utgör ett utmärkt intro till det moderna kinesiska köket.

Smårätterna utgör ett utmärkt intro till det moderna kinesiska köket.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Fransk hiphop hörs ur högtalarna när vi kliver in på Dubbels Dubbels första Stockholmsrestaurang. Inredningen är lekfull och hipstercool i starka färger. Här har man inga ambitioner att framstå som autentiskt kinesisk.

Konceptet beskrivs som ”kinesisk sharing”, eller ”rätter med stora smaker till ett överraskande bra pris”. Och prisvärt är det. Vi väljer den största avsmaknings­menyn (det finns fyra olika) och sammanlagt tolv olika rätter dukas fram. 325 kronor per person.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons