Sverige skickar 7 miljoner till Turkiet och Syrien

Generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Charlotte Petri Gornitzka, minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell under en pressträff om Sveriges stöd till Turkiet och Syrien efter jordskalven.
Generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Charlotte Petri Gornitzka, minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell under en pressträff om Sveriges stöd till Turkiet och Syrien efter jordskalven. Foto: Lars Schröder/TT

Sverige skickar ett stödpaket till Turkiet och Syrien på 7 miljoner kronor efter jordskalven. ”Som en partner till Turkiet och ordförandeland i EU står vi redo att erbjuda vårt stöd”, skriver Ulf Kristersson (M) på Twitter.

Hanna Törnquist
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Jordbävningarna i Turkiet och Syrien har lett till över 2 300 bekräftade dödsoffer. På måndagskvällen presenterade regeringen och MSB ett stödpaket till länderna.

Carl-Oskar Bohlin, bistånds- och utrikeshandelsminister, säger att Sverige har varit snabba med att organisera stödet till Turkiet och Syrien.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons