ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ryskt utfall efter uttalande om stridsflyg

Maria Zacharova, talesperson för Rysslands utrikesdepartement, kallar Macrons uttalande om stridsflygplan till Ukraina för "absurt". Arkivbild.
Maria Zacharova, talesperson för Rysslands utrikesdepartement, kallar Macrons uttalande om stridsflygplan till Ukraina för "absurt". Arkivbild. Foto: Rysslands utrikesdepartement via AP/TT

Den ryska irritationen är stor mot Frankrikes president Emmanuel Macron efter att han tidigare i veckan sagt att det inte är uteslutet att skicka stridsflygplan till Ukraina.

– Förlåt mig, men det här är absurt, säger Maria Zacharova, talesperson för Rysslands utrikesdepartement.

TT-AFP
Publicerad

I måndags fick president Macron en fråga om möjligheten för franskt flygstöd till Ukraina och svarade att ”ingenting är uteslutet i princip”. Han sade också att vapnen inte skulle vara ”upptrappande” utan bara skulle användas för att stärka motståndet snarare än att riktas in på själva Ryssland.

– Är den franska presidenten verkligen säker på att om vapen, tunga vapen och flygplan skickas till Kievregimen för att genomföra stridsinsatser, att det inte skulle leda till en eskalering av situationen? säger Maria Zacharova.

Laddar…