Topplista: De är mest inflytelserika på Twitter

Twittersverige har fått en ny kung, visar årets Twitterbarometer som nu har presenterats. Årets komet är Zlatan Ibrahimovic och bland medier toppar Svenska Dagbladet.

– Att vi finns med på topplistan över Sveriges mest inflytelserika twittrare är fantastiskt roligt. Det visar att vår kvalitetsjournalistik uppmärksammas och delas, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi.

Joacim F. Kaiberger, Ronja Mårtensson
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Twitterbarometern, som görs på uppdrag av Medieakademin, bygger på en sammanvägning av antalet svenska följare ett konto har, antalet svenska följare som kontots följare har i sin tur och hur många gånger inlägg från kontot delats av andra.

I toppen ser det ut som tidigare. Soran Ismail är visserligen ny som etta, men var trea i fjol och även Jonas Gardell och Carl Bildt var på pallen förra året. Desto mer spännande blir det att titta lite längre ner på listan, anser Emanuel Karlsten, journalist och sociala medier-expert. Exempelvis går Zlatan Ibrahimovic in som åtta och bland politikerna har Jonas Sjöstedt klättrat snabbt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons