Therese Larsson Hultin:Skräll i tyska valet kan tvinga kvar Merkel

Therese Larsson Hultin
Angela Merkel och Armin Laschet. Bilden från i somras på en uppsluppen Laschet vid ett besök i översvämmade områden, anses vara en av anledningarna till hans impopularitet.
Angela Merkel och Armin Laschet. Bilden från i somras på en uppsluppen Laschet vid ett besök i översvämmade områden, anses vara en av anledningarna till hans impopularitet. Foto: Christof Stache/AP

Med fyra veckor till det tyska förbundsdagsvalet är det högst oklart vem som ska kunna efterträda Angela Merkel. Tre jämnstora partier lär göra regeringsbildandet långdraget – och osäkerheten påverkar oss alla.

Therese Larsson Hultin
Publicerad
Annons

Det är rätt underhållande att läsa tyska tidningar just nu. Inte för att de tyska politikreportrarna skulle vara roligare än de svenska, utan för att de är så chockade över den valrörelse som pågår för fullt.

Storyn är den här: Efter 16 år som förbundskansler ska den fortfarande lika populära Angela Merkel sluta vid valet 26 september. Tävlar om att efterträda henne gör tre rätt slätstrukna kandidater som alla har sina egna problem med att gå hem hos väljarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons