”Valet är extremt viktigt – påverkar generationer”

Klimatkrisen var en av de viktigaste frågorna inför det tyska valet. ”Nu behövs beslut som påverkar generationer framåt”, säger 41-årige väljaren Jan Kemper.
Klimatkrisen var en av de viktigaste frågorna inför det tyska valet. ”Nu behövs beslut som påverkar generationer framåt”, säger 41-årige väljaren Jan Kemper. Foto: Rolf Vennenbernd/TT

För första gången på 16 år gick tyskarna till val utan att kunna rösta på Angela Merkel. Det var ett val som såg ovisst ut på valdagen. ”Ingen av de tre kandidaterna har övertygat”, sa väljaren Wiebke Bergmann till AP.

John Palm
Publicerad
Annons

Varje röst kommer att bli avgörande. Det sa Armin Laschet, partiordförande och arvtagare till avgående förbundskansler Angela Merkel i regeringspartiet CDU, inför den tyska valdagen då cirka 60 miljoner tyskar var berättigade till att rösta.

En som röstade för första gången var 19-åriga Anna Heck, boende utanför Bonn i västra delarna av Tyskland. Hon hade poströstat redan innan valdagen, men tycker inte att det fanns något självklart val bland kandidaterna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons