RecensionKrogguiden

Restaurang OxenstiernanDesserten blir kvällens absoluta höjdpunkt

Restaurang Oxenstiernan har ett chambre séparée i förgrunden till höger.
Restaurang Oxenstiernan har ett chambre séparée i förgrunden till höger. Foto: Gustaf Månsson

Modern matlagning i historisk miljö, lokala råvaror i säsong och spännande vinlista. Restaurang Oxenstiernan har höga ambitioner men SvD Krogguiden önskar att de skulle våga lite mer.

Publicerad
Simon anrättar svartrot med dragonemulsion, pepparrot och krasse.

Simon anrättar svartrot med dragonemulsion, pepparrot och krasse.

Foto: Gustaf Månsson
Interiör och siktlinje in mot köket i bortre änden.

Interiör och siktlinje in mot köket i bortre änden.

Foto: Gustaf Månsson
Modernitet i kombination med det rustika sammanfattar Oxenstiernan ganska väl.

Modernitet i kombination med det rustika sammanfattar Oxenstiernan ganska väl.

Foto: Gustaf Må nsson
Svenskt ostron med gurkis, fermenterad pepper och oxalis.

Svenskt ostron med gurkis, fermenterad pepper och oxalis.

Foto: Gustaf Månsson
Blinier med rökt gräddfil, fermenterad gurka, dill samt fröknäcke med solrossmör och havssalt.

Blinier med rökt gräddfil, fermenterad gurka, dill samt fröknäcke med solrossmör och havssalt.

Foto: Gustaf Månsson
Kycklingballotine med gulärtkräm och svamp.

Kycklingballotine med gulärtkräm och svamp.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Bakom Historiska museet har Oxenstiernska malmgården öppnat upp för allmänheten. Nåväl, så länge man är beredd att betala en slant för mat och dryck.

Det är den norra flygeln av malmgården, som tidigare bland annat fungerat som en skosmedja till livgardets hästar som byggts om till restaurang. Gänget bakom satsningen är silversmeden Sebastian Schildt och Elvira Lindkvist, före detta kökschef på Fotografiska.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons