Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Vill messa mitt ex men vågar inte”

Poddaren Fredrik Söderholm hänger med katter, smiter från sin egen efterfest och firar med kaviar och vodka på Sturehof.

Text: SvD Perfect Guide - 5 februari 2022
Annons

Jag rundar av arbetsdagen klockan två och tar min nakenkatt Bruce på ena axeln och min huskatt Clarence på den andra och går upp från radiostudion på Ringvägen 149 till min lägenhet och fixar lite hemma. Jag tar en lur i soffan ocxh vaknar strax efter nio, svettig och förvirrad. Känner mig deppig och ensam och pushar mig att åka till min kompis och kollega August som har middag för mina vänner och kollegor som jag gör morgonradioprogrammet Gott snack med. Det är riktigt skön vibe i lyan med starkt sorl och gemensamma lustgasballongscermonier. Jag fastnar som vanligt med min vän Angelica och snackar relationer och känslor. Har tyvärr lite mindre tålamod för ointressanta konversationer när jag är nykter så tappar lite förmågan att mingla. En gammal flamma messar och frågar om han får komma. Jag svarar lite kyligt och avvisande nej. Vet att han är en kraftig trigger för mig.

Jag beställer en Bolt klockan 01:45 och springer ner och hoppar in i bilen för att inte hinna känna av och låta mina kaosiga dopamintörstande jag-delar som vaknar till liv ta kontrollen när det plingar till i mobilen. Markus Krunegård messar: “Har ni fest?”. Jag tittar inte på reg-plåten på taxin när jag hoppar in och reagerar på Mcdonalds-påsen i baksätet. “Hur många ska du ha?” Jag känner igen tonen och frågan allt för väl. Jag inser att jag råkat sätta mig i en langares bil. Jag ursäktar mig och hoppar ut och småjoggar till den andra bilen på gatan som är min Bolt. Jag testas verkligen denna kväll.