500 000 fick nattligt vård-sms

Tjänsten Alltid öppet var svår att öppna under morgonen efter det att en halv miljon stockholmare fått sms om att de ska gå in i appen.
Tjänsten Alltid öppet var svår att öppna under morgonen efter det att en halv miljon stockholmare fått sms om att de ska gå in i appen. Foto: Jessica Gow

En halv miljon stockholmare fick under natten ett sms från sjukvårdsappen Alltid öppet. Anstormningen av förbryllade mottagare gjorde att tjänsten var svår att nå under morgonen.

Andreas Sjölin/TT
Publicerad
Annons

“Du har ett meddelande i appen Alltid öppet. Logga in i appen för att ta del av meddelandet” står det i sms:et, som många tog emot mitt i natten. Meddelandet gäller ett kvalitetsregister för alla som har provtagits, testats för eller vaccinerat sig mot covid-19.

Kvalitetsregister finns för många typer av diagnoser och det vanliga är att patienter får frågan om att delta i samband med behandlingen. Registret används för att studera kvaliteten på vården och är helt anonymt, men patienter kan välja att avstå. Under förvirringen i början pandemin gick informationen om kvalitetsregistret för covid-19 inte ut som den brukar och Karolinska sjukhuset, som ansvarar för det i region Stockholm, valde därför att tydliggöra det under natten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons