Kim Jong-Un hotar utöka landets kärnvapen

Nordkorea ska fortsätta att utveckla nya högteknologiska vapensystem, uppgav ledaren Kim Jong-Un  vid Arbetarpartiets kongress.
Nordkorea ska fortsätta att utveckla nya högteknologiska vapensystem, uppgav ledaren Kim Jong-Un vid Arbetarpartiets kongress. Foto: TT

USA är Nordkoreas ”största fiende” oavsett vem som sitter vid makten i Washington. Diktatorns uttalande ses som en aggressiv signal adresserat Joe Biden.

Annie Reuterskiöld
Uppdaterad
Publicerad
Annons

När Donald Trump och Kim Jong-Un möttes 2019 väckte det stor uppmärksamhet, men de två ledarna misslyckades med att komma framåt i förhandlingarna. De bilaterala samtalen, och flera toppmöten med Sydkoreas ledning, har trots det väckt en strimma hopp om att fred på Koreahalvön och nedrustning är möjlig. Men många pekar på motsatsen, till exempel har IAEA, International Atomic Energy Agency, de senaste åren visat att Nordkorea parallellt har fortsatt med att utveckla sin kärnvapenarsenal.

– Nyckeln till nya relationer mellan Nordkorea och USA är att USA slutar med sin fientliga politik mot Pyongyang, ska Kim Jong-Un nu ha sagt enligt den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons