Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Hänger på låset till Frantzéns nya”

Hugo Rehnberg läser prisade romanen Shuggie Bain, ser kanadensisk komediserie och längtar till Björn Frantzéns Brasserie Astoria slår upp dörrarna.

Text: Hugo Rehnberg - 6 mars 2021
Annons

Trots stök med pandemirestriktioner händer det spännande saker i Krog-Stockholm. Vårens kanske mest intressanta restauranghändelse är öppningen av Björn Frantzéns Brasserie Astoria i den tidigare biografen på Nybrogatan. Det vankas storslaget fransk brasserie i flera våningar, med allt från råraka till moules frites på menyn. Att Björn Frantzén kan skapa fantastisk mat vet vi, frågan är nu om han kan skapa den sortens mötesplats där PG Nilsson för tillfället är svensk mästare. Jag kommer i alla fall hänga på låset för att se.

Kanadensiska ”Schitt’s Creek” kammade en Golden Globe i helgen för bästa komedi. Denna serie – som kretsar kring en rik familj som förlorar samtliga sina tillgångar förutom den lilla bonnhålan Schitt’s Creek som de köpt mest på skämt – har vunnit enormt många priser. Den når inga Seinfeld- eller Frasier-höjder men det är ändå fyrplus-nivå och Eugene Levy och Catherine O’Hara – som spelar det världsfrånvända föräldraparet – är underbara.