Dramatisk start på rättegång

Karl Hedin anländer till Västmanlands tingsrätt i Västerås. I målet är två personer, en av dem företagsledaren Karl Hedin, åtalade för grovt jaktbrott, misstänkta för att ha jagat varg den 26 oktober 2018.
Karl Hedin anländer till Västmanlands tingsrätt i Västerås. I målet är två personer, en av dem företagsledaren Karl Hedin, åtalade för grovt jaktbrott, misstänkta för att ha jagat varg den 26 oktober 2018. Foto: Pontus Lundahl/TT

Första förhandlingsdagen i jaktbrottsmålet, där företagsledaren Karl Hedin är en av de åtalade, kunde med nöd och näppe genomföras. Och ännu är det oklart om det blir någon fortsättning på tisdagen.

Beatrice Nordensson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Jag tycker att det har varit en ganska udda tillställning. Jag har varit advokat i snart 35 år och jag har nog aldrig riktigt varit med om någonting liknande, sade Sven Severin som är Karl Hedins advokat när den första förhandlingsdagen avslutades.

När förhandlingen inleddes klockan 9 i tingsrätten i Västerås stod det snabbt klart att en av de åtalade saknas. Den som inte kommit är den kvinna som åtalats misstänkt för medhjälp till förberedelse till jaktbrott.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons