Inga-Britt Ahlenius:Landet under den tredje frihetstiden

Inga-Britt Ahlenius
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), inrikesminister Mikael Damberg och digitaliseringsminister Anders Ygeman under en pressträff i Rosenbad. Meddelar att ett sms ska gå ut med rekommendationer om coronarestriktioner.
Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), inrikesminister Mikael Damberg och digitaliseringsminister Anders Ygeman under en pressträff i Rosenbad. Meddelar att ett sms ska gå ut med rekommendationer om coronarestriktioner. Foto: Jessica Gow/TT

Det centrala är vad som åstadkoms i staten, vad myndigheterna gör med sina anslagsmedel. Sådan var tanken bakom den reformering av staten som gjorde när Webers modell ansågs ha nått vägs ände.

Publicerad
Annons

Det var en så idyllisk tid. Statsministern promenerade mellan regeringskansliet och riksdagen, det maskinskrivna talet i hand. Om det blåste kallt över Riksbron kanske han hade sin väl ingångna rock, den gamla homburgerhatten, vänliga människor nickade, inga livvakter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons