V kan hänga på även om SD väcker misstroende

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) under en partiledardebatt tidigare i år. Arkivbild.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V) under en partiledardebatt tidigare i år. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vänsterpartiet kan vara redo att rösta för att fälla regeringen även om det är Sverigedemokraterna som väcker misstroende i riksdagen, uppger Ekot i Sveriges Radio. Men M och KD måste vara med.

Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

V:s slutliga linje avgörs av vad regeringen gör med det förslag om fri hyressättning i nyproduktion och som V kräver ska slopas, samt av vad Moderaterna (M) och Kristdemokraterna (KD) gör.

Uppgifterna bekräftas för TT av källor i V. Partiet gör nu klart att det inte bryr sig om vilket parti som yrkar på misstroende. V kan inte göra det själv, de 27 ledamöterna räcker inte när det är 35 namnunderskrifter som krävs för att väcka misstroende. SD har över 60 ledamöter och kan göra det på egen hand.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons