ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kulturkrock och kärlek deluxe

Det blir tvivel, kärlek och skrivkramp när Moa Gammel fastnar för Martin Stenmarcks bruna ögon. ”Kärlek deluxe” är en romantisk komedi som vill mer än vad som förväntas av genren.

TT
Uppdaterad
Publicerad

En del ”My fair lady”, en del personlig utveckling, fyll till kanten med klassisk romkom och garnera med en nakenbadande Martin Stenmarck. ”Kärlek deluxe” är en svensk romantisk komedi som följer genrens regler till punkt och pricka, men som ändå vill mer. I handlingens centrum står Moa Gammel i rollen som Selma Trastell, en kommersiellt framgångsrik chick-lit-författare som med benäget bistånd från den höglitterära författaren Britta (Lotta Tejle) ska stöpas om för att ta plats på parnassen.

Det handlar om kärlek, men när den milt medelålderskrisande Selma Trastells hjärta slits mellan en Augustpris-aspirerande författarkollega (Andreas La Chenardière) och Martin Stenmarcks livsglade coverbandsgitarrist skapas också en berättelse om krocken mellan ”ful” och ”fin” kultur, och om vad vår omgivnings förväntningar gör med oss.

Laddar…