Clinton vs Obama

Demokraternas primärval rycker allt närmare – imorgon möts de två främsta kandidaterna i en tv-sänd debatt. Clinton leder alla opinionsundersökningar men på nätet tycks Barack Obama ha flest anhängare. Bland de Facebookgrupper som startats i Clintons namn märks främst hennes motståndare.

Alexandra Hernadi
Publicerad
Annons

Det börjar dra ihop sig till slutspurten i det amerikanska presidentkandidatsrejset med bara tre månader kvar till de första primärvalen i Iowa och New Hampshire. Imorgon möts de kanske två viktigaste demokratkandidaterna i en direktsänd tv-debatt i Philadelphia. Men ser man till kampanjandet och stödet på nätet tycks Barack Obama ha ett försprång gentemot den före detta presidentfrun. Hundratals grupper tillägnas den 46-årige kandidaten, de flesta under rubriker som Obama for president, Students for Obama, Obama is good och Support Barack Obama.

Tittar man på de konton som öppnats både officiellt och icke-officiellt i Hilary Clintons namn märks betydligt fler motståndare. Eller vad sägs om grupper och upprop som Om Hilary Clinton blir president kommer Jack Bauer antagligen att döda henne, ABC-Anybody but Clinton eller Jag skulle hellre rösta på en tränad apa än Hilary Clinton.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons