Kockarnas bästa tips: Felet många gör när de steker

Det finns mycket som kan gå snett när man lagar mat. Här delar några av Sveriges främsta kockar med sig av sina bästa tips.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Erik Lallerstedt: Det är ju nästan ett banalt tips men alla kan rädda en sprucken bearnaisesås. Spricker den bara lite så kan det funka att hälla i lite kallt vatten och vispa rejält. Räcker inte det så är knepet att sätta kastrullen med såsen på spisen och se till att den spricker ordentligt. Vispa sedan en äggula med lite vatten i en ny bunke eller kastrull. Häll försiktigt i det i den spruckna såsen och vispa hela tiden.

Karin Fransson: Många gör fel när de steker och tar fram köttet eller fisken direkt från kylskåpet och lägger i en kall panna. Det blir inte bra. För bästa resultat, ta fram det som ska stekas 15 till 20 minuter i förväg. Använd en varm panna och låt råvaran brynas ordentligt. Håller man på och vänder hela tiden så börjar det koka. Låt det i stället få ordentligt med färg på en sida innan du vänder.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons