Smultronställen i Turkiet

Charterreklamen lockar till Turkiet med öde stränder och plirande fiskegubbar. En bild som är sann - om man letar lite. SvD Resor visar vägen till tre turkiska smultronställen.

anders pihl
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Turkiska sydkusten kombinerar på sällsynt vis sol, prisvärdhet och kultur. På många turistorter dominerar dock stora likartade hotell och på stränderna står snörräta led solstolar för nya bataljoner resenärer. Men det andra Turkiet är aldrig långt borta. Gemensamt för följande tre exempel är småskalighet, vackra omgivningar, lågt tempo och en angenämare prisnivå. Ställena är lätt åtkomliga med buss eller hyrbil och den genuina ostördheten passar såväl för längre vistelser som korta avstickare.

Bozburun är en idyllisk fiskeby bara en timme från metropolen Marmaris. Läget är fantasiskt långt ute på den natursköna Datcahalvön. Här börjar den egeiska övärlden och de första grekiska öarna finns inom synhåll. Efter en krök lämnar man Turkiets skogsklädda berg bakom sig och ett kargt och vilt landskap tar vid. Lite mer som Grekland om man så vill.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons