Annons

Bilen som innebär en nystart för märket

Vad som är en bils viktigaste utrustning är såklart ytterst personligt, beroende på föraren. Men när det kommer till tjänstebilar är det en detalj som sticker ut, det menar Christopher Zell, Brand Manager på Renault Sverige.

– Bredden är oerhört viktig. Bilen måste vara praktisk och samtidigt ha den senaste tekniken för att kunna sköta både affärsresorna och familjeresorna med bravur.

Renault Talisman är en bil i mellanklassen full av modern teknik. Foto: Renault
Christopher Zell pekar på vikten att blanda smarta funktioner med möjligheten att klara både familje- och arbetsvardagen utan att behöva kompromissa. Vilket passar tjänstebilsföraren perfekt. Foto: Renault

Utrustningsnivån i en bil kan skilja sig dramatisk mellan olika bilmärken. Det innebär också att man som förare ibland får väldigt mycket – eller lite – för pengarna. Den stora frågan är alltid, särskilt i det dyrare bilsegmentet: Får jag tillräckligt med utrustning för pengarna?

För en tjänstebilsförare som dagligen tillbringar många timmar bakom ratten är, förutom utrustningsnivån, även känslan avgörande. Det ska vara kul att köra bilen.

– När man spenderar mycket tid bakom ratten måste bilen såklart vara riktigt körglad. Att köra bil ska vara en rolig upplevelse varje gång, säger Christopher Zell, Brand Manager på Renault Sverige, som nu lanserar nya modellen Talisman i Sverige.

Renault Talisman är en bil i mellanklassen full av modern teknik. En sak med Talisman som fått mycket uppmärksamhet är att bilen är väldigt välutrustad i relation till priset. Särskilt om modellen jämförs med andra modeller i samma prissegment.

”Körglad som få”

Talisman har också beskrivits som ”körglad som få”, mycket tack vare tillvalet 4Control med fyrhjulsstyrning. Beroende på hastighet styr bakhjulen med eller emot framhjulen vilket ger ökad högfartstabilitet och en smidigare svängradie i lägre hastigheter. Det är en exklusiv innovation från Renault som optimerar väghållning och manövreringsförmågan.

Christopher Zell pekar på vikten att blanda smarta funktioner med möjligheten att klara både familje- och arbetsvardagen utan att behöva kompromissa. Vilket passar tjänstebilsföraren perfekt.

Han menar också att modellen innebär en nystart för Renault och visar upp märkets framtida formspråk och innovationsnivå. Inspirationen till modellen har hämtats från bland annat flygindustrin, multimediavärlden och modevärlden, vilket går igen i bilens formspråk.

Bilen har till och med lärt sig hälsa på sin förare.

– När personen med nyckeln närmar sig bilen fälls backspeglarna ut, varselljusen tänds runtom och markbelysning integrerad i backspegeln tänds för att lysa upp området närmast dörren. Allt för att välkomna föraren, säger Christopher Zell.

Det går också att ställa in interiören utifrån förarens humör. Beroende på vilket körläge som väljs, justeras ett antal parametrar som motorn och växellådans respons, chassisättningen, styrningens tyngd, massagefunktionen i sätet eller färgen på innebelysningen.
För vem vill inte ha lite extra ljus en grå höstmorgon?

Läs här för att veta mer om nya Talisman.