Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag får alltid söndagsångest”

Thomas Sekelius äter vegetarisk buffé, tar ridlektioner och dricker mojito under helgen.

Text: Olivia Hagéus - 22 februari 2018
Annons

Fredag eftermiddag. Som egenföretagare är jag min egen chef, och bestämmer mina arbetstider själv. Det kräver en hel del självdisciplin, men eftersom jag gillar flexibiliteten passar det mig bra. Just den här fredagen har jag tagit det lugnt, klippt en video som snart ska upp på Youtube och svarat på lite mail.

Vid sjutiden på kvällen drar jag till Fridhemsplan efter att ha käkat en snabb middag hemma. Tar en öl med en kompis på en sunkig bar och snackar om allt möjligt. Vi mellanlandar på Secret Garden och dricker en mojito innan vi tar en taxi till Vida. Jag älskar att dansa, särskilt till r’n’b och hiphop, och varvar mellan dansgolvet och rökrutan tills klockan börjar bli mycket och fötterna skriker efter vila. En kompis hänger med hem till mig, och vi somnar så fort vi lägger oss i sängen.

På lördag morgon vaknar vi vid tio. Jag sveper en kaffe och en resorb innan vi går ner till Kafé Russin. Det är så mysigt där, som att komma hem till någon på fika. Vi har ett krismöte om gårdagskvällen över varsin macka och bulle. Efteråt går vi upp till mig för att göra oss i ordning. Inte mycket, bara så att vi inte ser ut som vrak. Drar på oss solglasögon och åker in till stan för att shoppa lite. Jag får med mig lite smågrejer från Zara och ett par nya Gucci-bågar. Sen blir vi hungriga igen och tar tunnelbanan bort till Hermans där vi går loss på deras vego-buffé.

Annons
Annons

Vid fyratiden bryter vi upp, ganska dåsiga efter maten. På vägen hem planerar jag en powernap, men så fort jag kliver över tröskeln kickar kreativiteten igång. Jag börjar genast skriva idéer till nya format och sms:ar min agent som trött påminner mig om att det är helg. Jag struntar i piken och fortsätter trakassera henne tills hon lovar att jag får låna en kamera från United Screens i veckan som kommer.

I mitt lätt maniska tillstånd får jag en hel del gjort; svarar på mail, skriver idéer, klipper film och planerar veckan. Vid sjutiden tröttnar jag och börjar laga mat; halloumistroganoff med ris. Svingott. Pratar på FaceTime med kompisar och äter samtidigt som jag kollar på en serie. Lägger mig relativt tidigt och somnar vid ett.

Söndag morgon. Jag vaknar vid nio och går upp direkt. Eftersom jag ofta får söndagsångest vill jag göra något av dagen. Efter en snabb frukost riggar jag kameran och spelar in en video som jag sedan klipper i några timmar. På eftermiddagen är det dags att dra iväg till ridskolan. Ridningen är en av få grejer i mitt liv som jag gör helt privat. Jag filmar aldrig lektionerna, utan försöker koppla bort allt och koncentrera mig på träningen. När passet är slut drar jag hem och duschar, sminkar mig och åker till Fridays på Stureplan för att träffa några vänner. Vi käkar mozzarella sticks och snackar skit i ett par timmar. När jag kommer hem igen är jag trött och redo för att sova. Dags för en ny vecka.

Annons