ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Två Stenbeckare stärker greppet

Syskonen Cristina och Max Stenbeck stärker sitt ägande i Kinnevikkoncernen på de övriga syskonen Sophie och Hugos bekostnad. Enligt ett pressmeddelande har Cristinas och Max gemensamma ägarbolag Verdere köpt 5,2 miljoner röststarka A-aktier av två truster, som äger Kinnevikaktier för syskonens räkning, samt från Sophie Stenbeck.

Jan Almgren
Publicerad

I Kinneviks årsredovisning har han aldrig nämnts vid namn. Syskonskarans minsting, Max Stenbeck, har fört en relativt anonym tillvaro. Men i år har något hänt. Tidigare i våras blev det klart att han tar plats i Kinneviks valberedning, som representant för den största ägaren, stiftelsen Verdere i Luxemburg. Och i den nytryckta årsredovisningen finns hans namn plötsligt med i spalterna. Det är första gången, något tidningen Fokus uppmärksammat i en krönika nyligen.

Men affären som presenterades idag innebär inte bara att Max Stenbeck tar ytterligare ett kliv fram. Framför allt betyder det att två av de fyra Stenbeckssyskonen, den äldsta och den yngsta, tar kommandot i Kinnevik. Något aktiemarknaden verkar gillar, Kinnevik steg med drygt 3 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.

Laddar…