Jimmie Åkessons parti har medvind i opinionen och hade i senaste SvD/Sifo-mätningen 18,7 procents stöd, endast 0,7 procent efter Moderaterna.
Jimmie Åkessons parti har medvind i opinionen och hade i senaste SvD/Sifo-mätningen 18,7 procents stöd, endast 0,7 procent efter Moderaterna. Foto: Tomas Oneborg

Åkesson: Invandring finns inte i våra beräkningar

Sverigedemokraterna vill låsa in asylsökande som inte kan styrka sin identitet i en ny form av boende. Men hur ska partiet finansiera det nya slutna asylboendet när det samtidigt minskar anslagen till Migrationsverket kraftigt? I SvD:s serie #svarapåfrågan har turen kommit till SD:s partiledare Jimmie Åkesson, och temat är den ekonomiska politiken.

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna vill minska Migrationsverkets anslag med 1,6 miljarder, men vill ändå att myndigheten ordnar en ny form av boende, ”ett slutet asylboende i Migrationsverkets regi”, enligt partiets budgetmotion för hösten 2018. På det nya slutna boendet ska asylsökande som inte kan styrka sin identitet och som har ett beslut om förvarstagande i enlighet med utlänningslagen sitta.