Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Dejtingexperten: ”Dejting sätter guldkant på din semester”

Dejtingexperten Vivianne Treschow om att dejta på semestern och hur man ska tänka när man använder sig av dejtingappar.

Text: Vivianne Treschow - 16 juli 2018
Annons

Hej! Jag ska till Alicante en vecka och undrar om det är värt att gå på någon dejt där? /Marie

Hej Marie,

Jag förstår att det är mycket att fundera på. Det här med att dejta är inte helt lätt, framför allt när man bor i ett land som saknar en dejtingkultur och där befolkningen generellt sett dejtar alldeles för lite.

I ditt fall skulle jag säga att det handlar om förväntningar. Vad har du för förväntningar på denna potentiella dejt? Är du öppen för att ta det som det kommer? Är det okej att enbart träffas under din semestervecka eller måste det kunna leda till något mer?

Om du är öppen för att ta det som det kommer skulle jag absolut råda dig till att dejta på din semester. Att våga ta kontakt och att ha en lite mer lättsam inställning till dejting leder ofta till oväntade och roliga möten med människor som man annars inte skulle ha träffa. Det kan sätta en guldkant på din semester och göra den ännu mer intressant.

Känner du att dejten inte går bra ser du bara till att avrundar den i tid. Att ta något att dricka tillsammans är perfekt för en första dejt. Enkelt att avsluta snabbt om det skulle behövas och lätt att förlänga om suget finns.

Annons
Annons

Ha det så kul i Alicante i sommar!

Hej Vivianne, jag är nybliven singel och är nyfiken på alla dejtingappar som finns. Har du några bra tips på hur man ska använda dem och vilka är det vanligaste misstagen vi gör?

/Alex

Hej Alex,

Det finns en uppsjö av dejtingappar och säkert lika många misstag man kan göra. Med tiden kommer du lära dig vad du ska undvika och du kommer bli mer effektiv i ditt användande av dem.

Generellt skulle jag råda dig till detta:

1. Se till att välja rätt app för dig. Vad vill du få ut av det? Undersök noggrant innan du fattar ett beslut så att förutsättningarna för ditt ändamål finns där.

2. Ljug inte i din presentation. Det förlorar du bara på i längden och det gör även de som du tar kontakt med.

3. Välj ett enkelt och uppdaterat foto som representerar dig på ett ärligt och bra sätt.

4. När du väl har etablerat kontakt med någon du tycker om, se till att träffas i verkliga livet så fort som möjligt. Det är där ni ska lära känna varandra på riktigt, inte online.

5. Låt inte apparna påverka din förmåga att ta kontakt med folk i verkliga livet. Dejtingappar är ett sätt att gå tillväga, inte det enda sättet.

Lycka till!

Vivanne Treschow driver podcasten Dejta med Vivianne och Tilde tillsammans med Tilde Fröling.

Annons