Ert engagemang är imponerande

Från i tisdags till och med i söndags kunde ni läsare rösta på vilka böcker ni tycker ska recenseras i SvD. Vi fick in över 1000 röster och hundratals kommentarer. Grafiken visar de fem böcker som fick flest röster.

Publicerad
GRAFIK: ALEXANDER RAUSCHER
Foto: GRAFIK: ALEXANDER RAUSCHER
Annons

En personlig memoar som också är en undersökning av 1900-talets svenska psykiatri. Det är vad SvD Kulturs läsare allra helst vill läsa om ifall de själva får välja. Åtminstone de drygt tusen av er som har deltagit i vår omröstning där man har fått lägga sin röst på tre av tio möjliga recensionsböcker.

Möjligen har det varit till bokens fördel att den är skriven av P C Jersild, ett bekant namn. Kanske förklarar graden av igenkänning även varför etablerade romanförfattaren Kate Atkinson fått näst flest röster – men inte att Bo Janssons egenutgivna stadsplaneringsessäer har hamnat på tredje plats. Det vittnar snarare om ett stort arkitekturintresse bland SvD-läsarna. Att Katarina Taikons återutgivna ”Katitzi & Katitzi och Swing” följer tätt därpå förvånar inte den som läser de många kommentarer vi har fått om att vi gärna får skriva mer om barn- och ungdomsböcker. Också Viktor Jäderlunds seriebok på temat dövas historia har engagerat dem som röstat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons