Smaka på havet i norra Frankrike

En region som inbjuder till klichéer. Det går inte att komma ifrån de dramatiska klipporna och de långa stränderna – eller det skaldjursbaserade köket.

Publicerad
Annons

BRETAGNE. Det ska medges meddetsamma, Côte du Granit Rose ligger lite off. Det är inte jättelätt att ta sig hit, det går inga direktflyg och det tar en bra stund att bila från Paris. Men under ett besök här i norra Bretagne är det är inte utan att man häpet ställer sig frågan om och om igen: varför vill människor ligga och trängas på ofta halvsjaviga stränder söderut när det finns så många närmast tomma, milsvida stränder i denna landsända som bara väntar på besök?

Det ska förstås också medges att vädret inte är av samma sort som runt Medelhavet och det är kallare i vattnet, men det är helt klart mycket bättre än i Norden och sommarsäsongen är betydligt längre. Och för den som i första hand söker lugn och ro, tystnad och hälsosam luft i kombination med långa stärkande, syremättade promenader rekommenderas ett besök här både före och efter sommarmånaderna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons