”Viktig skillnad mellan flykting och migrant”

I den engelska bildtexten till bilden från den 7 december står det att ”refugees and migrants” anländer till den grekiska ön Lesbos. Artikelförfattaren kritiserar att svenska politiker och medier inte håller isär människor som flyr och människor som vill bosätta sig någon annanstans.
I den engelska bildtexten till bilden från den 7 december står det att ”refugees and migrants” anländer till den grekiska ön Lesbos. Artikelförfattaren kritiserar att svenska politiker och medier inte håller isär människor som flyr och människor som vill bosätta sig någon annanstans. Foto: Santi Palacios/AP

Varken politiker eller medier i Sverige har velat göra skillnad på flyktingar och migranter, såsom andra länder gör. Medierna borde lära sig skillnaden på att fly och att flytta. Det skriver debattören Per Kågeson.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det ligger mycket i den bild som Lasse Granestrand tecknar av den svenska invandringspolitiken, men i några avseenden är den ofullständig (SvD Debatt 5/12). Som läsare av internationella medier har det länge stått klart för mig att Sverige i ett viktigt avseende skiljer sig från alla andra länder. I Sverige har varken medier eller politiker velat göra skillnad på flyktingar och migranter.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons