Ingreppen som ökar mest i popularitet

I Sverige utförs 25 000 estetiskt inriktade plastikoperationer varje år och antalet ökar med 15 procent per år. 85 procent av ingreppen utförs på kvinnor, men antalet män som låter plastikoperera sig ökar kraftigt. Vad blir de nästa trenderna inom plastikkirurgin? Här är några av de ingrepp som ökar mest i popularitet.

Publicerad
Annons

The Brasilian Butt Lift
Har ökat med 54 procent i USA enligt statistiken för 2013. På svenska kallat stussförstoring och det handlar inte bara om att göra rumpan större, men också att lyfta och omforma den. Ingreppet hävdas ha blivit populärt sedan Jennifer Lopez visade sig på den röda matta i en grön genomskinlig klänning som accentuerade hennes kurvor.

Fettfrysning
En ny metod för att bli kvitt bilringar och annat oönskat fett. Lämpar sig bäst för smala personer som vill flytta fettet. Genom att frysa ned fettcellerna dör de och sugs upp av kroppen. Metoden har godkänts av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i september 200 och en miljon ingrepp har redan utförts globalt. Marknadsförs med namnet CoolSculpting.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons