ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Stora Enso i blåsväder, igen

Stora Enso har lätt för att hamna i blåsväder och då inte bara i och med de kraftfullare stormar som håller på att trasa sönder delar av de svenska skogarna. Nej, det handlar om återkommande skandalartade kalldrag.

Per Lindvall
Publicerad

Senast ut är TV4:s Kalla Fakta som avslöjar att Bulleh Shah Packaging i Pakistan - ett pappersåtervinningsbolag som Stora Enso är delägare i till 35 procent - använder sig av barnarbetskraft på de soptippar där papperet samlas ihop. Den yngsta av barnen uppges vara fyra år.

Stora Enso är sedan 2012 verksamt i Pakistan efter att affärsområdet Renewable Packaing investerat i det ovan nämnda bolaget, vilket är ett joint venture med det lokala bolaget Packages. Listan över Stora Ensos brister vad gäller företagets sociala och miljömässiga hållbarhetsarbete kan göras lång. Den står också i bjärt kontrast till den bild som företaget har målat upp med ”Rethink”. Ett program som drogs i gång för några år sedan i strävan mot hållbarhet vad gäller såväl miljö, sociala konsekvenser som ekonomi, lyfts fram som ett vinnande strategiskt tema.

Laddar…