”ÖB är ansvarig för situationen”

SvD.se:s läsare delas i två läger när det gäller Försvarets beslut att inte låta 618 värnpliktiga rycka in i januari 2008. Många utkräver ansvar av ÖB medan andra tycker att det är dags att satsa på ett yrkesförsvar.

Emelie Smedsund
Publicerad
Annons

Försvarets beslut att inte låta 614 värnpliktiga rycka in på grund av bristen på befäl delar SvD.se: s läsare. Många som signaturen Trident utkräver ansvar. ”Det finns en som är ansvarig för den situation Försvarsmakten befinner sig i och det är ÖB. Normalt brukar en chef som fått verksamheten att gå över styr få kicken”. Signaturen Trident skriver ”att inte klara att utbilda värnpliktiga trots att vi har 10 000 officierare visar väl bara de prioriteringar Försvaret gör”.

Men andra som Björn håller inte med. ”Samtidigt som det är väldigt dåligt av de ansvariga så kan man inte låta ungdomar göra lumpen av barmhärtighet om det inte finns ett behov”. Signaturen Roffe Poffe anser att ”även om de är motiverade att göra lumpen är det bättre att de gör något produktivt för samhället. Militären är en vuxenlek för dyra pengar. Lägg ner det”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons