Sharon Dyalls sång i världsklass

Sven Malm
Publicerad
Annons

Timeless Journey - en resa bland jazzpärlor och evergreens
Berwaldhallen
Medv: Louise Hoffsten, Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson, Sharon Dyall & Pierre Swärds orkester

Jag smakar på ordet ”timeless” och då står det klart att det kanske är liktydigt med - Thuresson, Timeless Thuresson. En gång, 1955, var han 18-årig jazztrummis hos Hacke Björksten och var med och vann en Gyllene skiva. Sångare med Gals and Pals, med i Eurovisonsschlagern, försvann ett tag. 1992 gjorde han en jazzskiva, en fin comeback, han var åter på kartan i flera olika sammanhang.
Nu är han storpappan i ett turnerande musiksällskap som hållit på till och från sen i höstas och landade i söndags i Berwaldhallen för två konserter.
Den här musikresan är ingen märkvärdig skapelse, en småtrevlig vardagsrumskonsert, potpurri av hög klass, lite spräcklig som alla sådana här ”resor” blir, en osalig blandning av melodier, kompositörer och textförfattare. Jazz, schlager, pop och gospel. Billie Holiday (God bless the child), Ellington, Stevie
Wonder, Blood Sweat and Tears (Spinning wheel), Fats Waller, Beppe Wolgers, Beatles, Sinatra (Hello young lovers), Lars Gullin (Danny´s dream).
En stark ensemble, tre damer med skilda pipor och temperament; Sharon Dyall med mycket soul (steppar också), Viktoria Tolstoy som vanligt superenergisk och den mer svala, coola Louise Hoffsten (även med munspel). Man sjunger solo, duetter med Svante, doar till och från. Pierre Swärds hammondorgel är en kraftkälla bakom det hela - men han snackade för mycket - och därtill en kvartett fiolspelande flickor. Rena Fi-konserten alltså, sju damer men ingen Schyman.
Och farbror Svante inne på sitt 68:e år, bättre än kanske nånsin. Hans version av Farfars vals med musik av Lars Färnlöf och text av Beppe var ljuvt inkännande. En sugande långsam version av Honeysuckle rose med Thuresson och Hoffsten hörde också till höjdpunkterna. Fast allra bäst var Sharon Dyalls magnifika sång i Cry me a river. Där lyfte både konserten och publiken. Världsklass faktiskt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons