Hyckleriet kring köttet långt värre än hästkött

Livsmedelsbranschen köper kött från gårdar som föder upp djur under former som bryter mot EU:s djurskyddsregler. Trots att regelbrotten är kända fortsätter verksamheten, skriver Bo Algers, professor i husdjurshygien, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Publicerad
Annons

Hästköttskandalen har åter fått igång debatten om vad vi egentligen stoppar i oss och vad denna mat kommer ifrån. Marie Söderqvist, vd på Livsmedelsföretagen, försöker i en intervju i Ekot den 1 mars få oss konsumenter att tro att man inte hade en aning om att det kunde vara hästkött i köttfärsen. Om det ska vara ett uttryck för Livsmedelsföretagens godtrogenhet så finns det all anledning att fundera på vem man köper sin mat från. En bransch som till och med ägnar sig åt att färga kött från suggor för att få det att se ut som nötkött.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons