”Strecka fyra av fem”

Han har fem hästar till start på V75 på lördag och tycker att fyra av dem ska streckas.
– Jag tror att Iceland kommer att få ett fint år och han har även chans på lördag trots läget, säger en frusen Stefan Melander som just kommit in från snabbjobb i 10-gradig kyla.

Publicerad
KANAL 75
Foto: KANAL 75
Annons

Under hösten har TV4:s Vinnare V65 uppmärksammat århundradets prestationer inom svensk travsport. Stefan Melanders seger i Hambletonian med Scarlet Knight röstades fram som tvåa efter Ina Scots seger i Prix d'Amerique.
– Det var kul, det blev vi väldigt glada för. Jag håller med om att Ina Scot ska vara vinnaren. Det hon gjorde under sin karriär var helt fantastiskt. Hon är nog den bästa hästen vi någonsin haft i Sverige och frågan är om det kommer något liknande framöver.
–Hon är lite bortglömd tycker jag, hästen är ju värd en dokumentärfilm, konstaterar Melander.

När Melander ombeds nämna årets höjdpunkt handlar det också på sätt och vis om hans gamla stjärna Scarlet Knight.
– Det har varit ett kul år för mig, jag hade tänkt trappa ned men jag har ju så himla bra avkommor efter Scarlet Knight, Super Photo Kosmos och Gigant Neo. De håller bra klass. Jag är framförallt nöjd med Iceland som jag tror kommer att få ett fint 2009.
– Sen vann jag en V75-dubbel också, så nog har året varit fint, säger Melander.
V75-dubbeln har dock inte gjort att vi har sett honom oftare i sulkyn, tvärtom.
– Axeln krånglar av och till, framförallt när det är kallt så det är inte meningen att jag ska köra så mycket. Jag kör då och då mest på skoj, berättar han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons