”Nytt steg för Nordens försvar”

Även med höjda försvarsanslag är det helt nödvändigt att finna nya sätt att lösa våra utmaningar, skriver de tre nordiska försvarscheferna Juhani Kaskeala, Håkan Syrén och Sverre Diesen.
Även med höjda försvarsanslag är det helt nödvändigt att finna nya sätt att lösa våra utmaningar, skriver de tre nordiska försvarscheferna Juhani Kaskeala, Håkan Syrén och Sverre Diesen. Foto: Combat Camera

För att kunna vidareutveckla våra nationella försvarsmakter är det nödvändigt med ett ökat flernationellt samarbete. För detta krävs en koordinerad planering och utveckling. Konkreta åtgärder bör starta nu, skriver de tre nordiska försvarscheferna Sverre Diesen, Juhani Kaskeala och Håkan Syrén i en artikel som idag publiceras i Aftenposten, Helsingin Sanomat och Svenska Dagbladet.

Publicerad
Annons

De flesta länder i det euro­atlantiska området har genomfört omfattande omställningar av sina försvarsmakter för att kunna lösa allt komplexare nationella och internationella uppgifter. Trots detta har det inte varit möjligt att undvika en kontinuerlig minskning och uttunning av de operativa förbanden.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons