Så började Suzanne Reuter uppträda för gatubarn

”Jag tyckte att det var jättetråkigt med clowner som bara ramlar och slår sig på cirkus, men nu inser jag att där också finns lindansarclowner, trollkarlsclowner och gycklarclowner”, säger Suzanne Reuter om arbetet för Clowner utan gränser.
”Jag tyckte att det var jättetråkigt med clowner som bara ramlar och slår sig på cirkus, men nu inser jag att där också finns lindansarclowner, trollkarlsclowner och gycklarclowner”, säger Suzanne Reuter om arbetet för Clowner utan gränser. Foto: Emma-Sofia Olsson

Scenen var en dammig bakgata i Bombay och publiken fattiga och utsatta barn. Med hjälp av några trick hon lärt sig på Youtube och i en hyrd kostym tog Suzanne Reuter för två år sedan sina första steg som clown. I vår fortsätter Clowner utan gränser-turnén på svenska asylboenden.

Ylva Lagercrantz Spindler
Publicerad
Annons

Det rör sig ständigt kring Suzanne Reuter. Där är valpar som ska köpas, får som ska utfodras och hästar som ska ridas innan skymningen faller över huset på Ekerö där ett par herrelösa gummistövlar i storlek 43 står och avskräcker oinbjudna besökare. Däremellan spelar hon in filmer, tv-serier och har nya teateruppsättningar på gång.

Nej, att hon för två år sedan började engagera sig i globala Clowner utan gränser, som sedan starten 1996 har mött över 1,5 miljoner barn i utsatta situationer världen över, beror knappast på sysslolöshet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons