Till SvD.se
SvD Perfect Guide

8 saker framgångsrika människor gör på helgen

Text: Victor Johansson - 19 juni 2017
Annons

Framgångsrika människor tillbringar helgerna med att träna cirkelpass, fylla dagarna med kulturaktiviteter och passa på att ”stöka undan lite pappersarbete”. Eller? När This is insider presenterar en rapport över hur helgvanor är kopplade till karriären pekar det mesta på det motsatta: att slappa, ha roligt och umgås med nära och kära är de säkraste knepen för en produktion arbetsvecka.

Nedan finner ni den fullständiga listan.

1. De har en plan

Varje minut av helgen behöver inte vara uppbokad, med det är bra att ha en tanke kring vad du vill göra. Även om det inte är schemalagt. Detta får dig att vårda tiden och kanske även planera in något roligt.

2. De tillbringar tid med nära och kära

Det kan vara svårt att hitta tiden för vänner och familj under jobbveckan. Se till att träffa dem under helgen, detta höjer kroppens naturliga glädjeämnen och får dig mer avslappnad.

3. De låter inte sociala medier ta över deras liv

En av de viktigaste punkterna: låt inte tekniken ta över. Stäng av jobbmailen och lägg undan mobiltelefonen.

4. De har roligt

Oavsett om du har lite efterlängtad egentid eller umgås med vänner: se till att ha roligt. Då kopplar du av på riktigt.

5. De har koll på ekonomin

Ett vanligt misstag är att spara pengar hela veckan och sedan bränna dem på helgen. Människor som skördar framgångar hittar balansen och varvar med budgetalternativ även under helgerna.

6. De reflekterar

Det så kallade livspusslet lämnar inte mycket tid över för reflektion. Låt helgen bli ett tillfälle för eftertanke.

7. De lägger arbetet åt sidan

Att ha en agenda för kommande vecka är toppen, detta löser du på fredagen. Lägg arbetet åt sidan under lördag och söndag.

8. De slappar

För att vara produktiv – och därmed framgångsrik – krävs det vila. Kropp och sinne måste ladda batterierna. Se till att slappa!

Annons