I maktens ögaI Schlingmanns värld är allt yta

Per Schlingmann (född 1970) var partisekreterare för Moderaterna 2006–2010. I november 2014 lämnade han partiet. ”I maktens öga” är hans första roman.
Per Schlingmann (född 1970) var partisekreterare för Moderaterna 2006–2010. I november 2014 lämnade han partiet. ”I maktens öga” är hans första roman. Foto: Yvonne Åsell

Per Schlingmann borde ha en del att berätta om det politiska spelet. Tyvärr gör han inte det i sin romandebut. Att ge en fördjupad bild av det det politiska och/eller det mänskliga tycks inte ha föresvävat honom.

Publicerad
Annons

I Per Schlingmanns litterära värld är maten och utsikten ”fantastisk”, sommarkvällen är omväxlande ”behaglig” och ”underbar”. I hans roman ”I maktens öga” ”kommunicerar” man också, man samtalar sällan.

Om orden gav en bild av människor som fått sin varseblivning av världen och andra människor snöpt av politiken kunde de haft ett värde som uttryck för ett symptom. De kunde då varit en del av den indirekta personbeskrivningen. Men de ligger alltid i den överordnade berättarens mässande röst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons