Annons

Fyra mest spännande paradisresmålen i vinter

Behöver du inspiration till drömresan eller vill du bara komma bort från den stundande hösten och flyga iväg till paradiset? Patrik Marklund, produktchef på Ving, tipsar om några av vinterns paradisresmål.

VING
Foto: VING
VING
Foto: VING
VING
Foto: VING
VING
Foto: VING
VING
Foto: VING

När hösten och vintern sakta smyger sig på är det många frusna svenskar som drömmer sig bort till vita stränder och en skinande sol. Paradisresmål finns och vissa av dem är närmre än vad de flesta tror.

– Vi får många frågor kring paradisresmål. Drömmarna om den sortens resmål har alltid funnits. I takt med att tillgängligheten blivit bättre märks det att fler resenärer lägger de där extra pengarna på att åka till de här platserna. Det kan vara exempelvis bröllopsresor eller vid högtider, säger Patrik Marklund.

Patrik Marklund är inte bara produktchef på Ving, han är också lite av en reseexpert. Han har under 30 år besökt fler än 5 000 hotell världen över. Han tror själv att han är den i Norden som besökt flest hotell, även om det inte finns något officiellt rekord.

Här listar Marklund några av vinterns bästa och mest spännande paradisresmål:

Foto: VING
VING
Foto: VING
VING
Foto: VING

La Gomera, Kanarieöarna:

Sagolika La Gomera ligger en kort båtresa från Kanarieöarnas kanske mest kända ö, Teneriffa. Ön består av höga berg, djupa raviner, gröna dalar och stora skogar. Bland annat finns en av Europas sista urskogar på ön. Ön är framförallt populär bland resenärer som antingen vill ut i naturen eller bara ta det lugnt. Det är populärt att vandra och spela golf på ön.

– På La Gomera har man utvecklat ett eget visselspråk, där man visslar över dalgångarna för att kunna kommunicera. Det är verkligen ett paradis på nära avstånd till Sverige, säger Marklund.

Läs mer om La Gomera här!

Foto: VING

Zanzibar, Tanzania:

Zanzibars vita stränder och spännande historia lockar solälskare. Ön ligger i Indiska Oceanen och är en mix av äventyr, tropiskt klimat, djungel och badstränder. Öns huvudstad, Zanzibar Town, var en gång i tiden centrum för världens kryddhandel. Det syns än i dag på de marknader som hålls i staden, framförallt i stadsdelen Stone Town som finns uppsatt på Unescos världsarvlista.

– Det är ganska oexploaterat fortfarande och klimatet är behagligt. På senare år har flygförbindelserna förbättrats vilket gjort att ön blivit mer tillgänglig, säger Patrik Marklund.

Läs mer om Zanzibar här!

Foto: VING
VING
Foto: VING

Aruba:

Aruba är en av de vackraste öarna i Västindien och är känt för sina kritvita stränder. Flygresan till Aruba tar drygt 11 timmar från Sverige. På vinterhalvåret går det charterflyg med Ving från Stockholm direkt till Aruba.

– Många resenärer nämner Aruba som ett paradisresmål, speciellt de som besöker Palm Beach och Eagle Beach. Stränderna på Aruba är bland världens vackraste. Det är också unikt på det sättet också att hotellen som ligger längs Eagle Beach inte är mer än tre våningar höga, vilket förändrar intrycket man får som besökare, säger Marklund.

Läs mer om Aruba här!

Foto: VING

Mauritius, Mauritius:

För många är Mauritius verkligen paradiset med stort P. Ön ligger i Indiska oceanen och omringas av kristallklart vatten som slår in mot de kritvita stränderna. Då ön har ett tropiskt klimat kan det komma svalkande regnskurar som ger ön en oerhört vacker och grön natur. Huvudstaden Port Louis är öns största stad där det går att uppleva fantastiska marknader och hur staden är full med liv.

– Vi har en kryssning som utgår från Mauritius och som bland annat stannar till vid Madagaskar. Det är en häftig kryssning där man får se den väldigt exotiska ön från sina bästa sidor, säger Marklund.

Läs mer om Mauritius här!