Isolering KommunikationEn manifestation för behovet att möta konst

Interiör från Färgfabriken och utställningen ”Isolering Kommunikation” med konst och poesi.
Interiör från Färgfabriken och utställningen ”Isolering Kommunikation” med konst och poesi. Foto: Martin Ålund

Konst på golvet och poesi på väggarna – på Färgfabriken håller verken social distans. Utställningen blir likväl en manifestation för kreativiteten och behovet av att mötas.

Thomas Olsson
Publicerad
Annons

Ingenting har varit som vanligt de senaste månaderna. Den pågående covid-19-pandemin har omkullkastat planeringen för många konstnärer när delar av konstlivet stängt ned eller infört begränsningar för att hindra smittspridningen. Samtidigt har flera alternativa sätt att ändå kunna visa konst i riktlinje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer dykt upp när alltifrån balkonger och fönster till trädgårdar och skogsområden – som pågående ”Offspring” i Sätraskogen – används som utställningsplatser.

Curatorgruppen Muskot, bestående av konstnärerna Torbjörn Johansson och Martin Ålund, poeten Clara Diesen samt skribenten och förläggaren Jonas Ellerström, arbetade till exempel med ”Heat/energy” en internationell utställning på Kummelholmen i Vårberg som de fått skjuta upp till nästa år. Nu har de istället på kort tid ställt samman en helt annan utställning som under två veckor visas i Färgfabrikens luftiga sal. Efter ett open call som gav mer än 500 bidrag valdes 110 verk av 80 konstnärer och 30 poeter ut.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons