Så undviker du Black Friday-fällorna

Falska reapriser kan förekomma på Black Friday. Genom att ta reda på vad varan kostat tidigare och jämföra priset på varan i olika butiker med hjälp av prisjämförelsesajter kan du undvika att bli lurad. Arkivbild.
Falska reapriser kan förekomma på Black Friday. Genom att ta reda på vad varan kostat tidigare och jämföra priset på varan i olika butiker med hjälp av prisjämförelsesajter kan du undvika att bli lurad. Arkivbild. Foto: Nesvold, Jon Olav/TT

Halva priset! Köp två, betala för en! Shoppinghögtiden Black Friday väntar runt knuten med reor och lockerbjudanden i mängder.

Men mitt i köpfesten finns det fällor i form av bland annat falska reapriser.

Detta ska du tänka på om du planerar att fynda på fredag.

Britta Kramsjö/TT
Publicerad
Annons

På fredag infaller Black Friday – den amerikanska shoppinghögtiden som blivit allt mer populär i Sverige de senaste åren. För den som planerar att ge sig ut för att fynda finns det en rad saker att tänka på, enligt Johan Westergren, vägledare vid Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument.

– Först ska man fundera över vad det är man behöver – vad är det man faktiskt vill köpa? Det är nog en ganska bra fundering för både plånboken och planeten. Sedan ska man vara lite kritisk, man ska inte lita blint på erbjudanden, säger han.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons