Virtanen: Utvecklat torgskräck och paranoia

Hösten 2017 pekade kolumnisten och debattören Cissi Wallin ut journalisten Fredrik Virtanen som våldtäktsman i sociala medier. För det, och för en rad andra inlägg med liknande innebörd, står hon åtalad för grovt förtal.

– Det var längesedan någon spottade efter mig, men jag skannar alltid av gatan och världen, berättade Virtanen under den första förhandlingsdagen i tingsrätten.

Erika Nekham/TT, Marc Skogelin/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

På sociala medier hade Cissi Wallin uppmanat människor att komma till torsdagens förhandling i Stockholms tingsrätt – och många hade hörsammat det. Utanför rättssalen var trängseln stor strax innan dörrarna slog upp, punktligt klockan nio. Förutom en mängd medierepresentanter fanns där även åhörare som ville stötta Wallin eller som på annat sätt intresserat sig för fallet.

Wallin är åtalad för grovt förtal, sedan hon i oktober 2017 pekade ut Fredrik Virtanen, då journalist på Aftonbladet, som våldtäktsman i ett inlägg på Instagram. Enligt Wallin blev hon 2006 våldtagen och drogad av honom, en händelse som tidigare utretts av polis men lagts ned. Virtanen har genomgående förnekat anklagelserna och anmälde Wallin för förtal efter inlägget.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons