PRO i ekonomisk kris – ordföranden svarslös

PRO:s ordförande Christina Tallberg i mitten med förbundssekreterare Johanna Hållén till vänster och Sten Fors, medlem i PRO:s riksorganisation, till höger.
PRO:s ordförande Christina Tallberg i mitten med förbundssekreterare Johanna Hållén till vänster och Sten Fors, medlem i PRO:s riksorganisation, till höger. Foto: Tomas Oneborg

50 miljoner av PRO-medlemmarnas pengar har försvunnit under de fyra år som Christina Tallberg har basat över pensionärsbjässen. Men när Tallberg nu kommenterar siffrorna har hon inga tydliga svar på hur man ska komma ur krisen.

Uppdaterad
Publicerad
Räknat på genomsnittlig årlig förlustnivå under Tallbergs ledning, tar PRO:s pengar slut under 2021.

Räknat på genomsnittlig årlig förlustnivå under Tallbergs ledning, tar PRO:s pengar slut under 2021.

Foto: Allis Nettréus
Annons

PRO är Sveriges största pensionärsorganisation med cirka 330 000 medlemmar. SvD har länge velat ställa frågor om organisationens pressade ekonomi men Christina Tallberg har inte velat ge kommentarer förrän PRO:s verksamhetsberättelse för 2018 har publicerats.

Det skedde för två veckor sedan och Tallberg har nu via mejl svarat på ett antal frågor från SvD. Ett aktuellt område är PRO:s medlemssiffror. När Tallberg tillträdde i juni 2015 var ett av hennes främsta mål att öka antalet medlemmar. Facit efter fyra år är att antalet medlemmar minskat med 40 000, trots stora satsningar på värvningskampanjer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons