ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Digitala konsttips från Florens till Louisiana

Miriam Ekwurtzel filmar Mark Bengtsson som visar Lena Cronqvists ”Madonnan” från 1969.
Miriam Ekwurtzel filmar Mark Bengtsson som visar Lena Cronqvists ”Madonnan” från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna museet

Moderna museet och Nationalmuseum har stängt, likaså konstmässor som Art Basel och institutioner från Tate i London till New York Public Library. För den som ändå vill få sin dos konst är datorskärmen en portal. SvD:s Clemens Poellinger tipsar.

Clemens Poellinger
Uppdaterad
Publicerad

Det var knappast oväntat att Moderna museet, Arkdes och Nationalmuseum från och med nu (och till och med 14 april) tillfälligt stänger lokalerna. Ett nytt grepp för att komma i kontakt med publiken är museets livesända ”soffvisningar”. Klockan 12 varje dag till och med den 29 mars sänder man 10 minuters guidad visning som streamas på Instagram och Facebook. På så vis behöver man inte vänta med att få se museets nya utställning med amerikanske konceptkonstnären John Baldessari utan kan få en snabb inblick redan på måndag den 23 mars.

Danska konstdestinationen Louisiana i Humlebæk är nedsläckt. Men vi kan ju inte komma dit ändå, eftersom hela Kongeriget stängt för besökare. Tur då att Louisiana har egen konst-tv i form av Louisiana channel på Youtube med nya avsnitt en gång i veckan. Nu senast sydafrikanska Frances Goodman som talar om sin ”Vajazzling series”, en fotoserie där hon dekorerar kvinnors kön med Swarovskikristaller. Hon betonar att fotografierna inte är till för den manliga blicken utan är ett sätt att problematisera trenden med rakning av pubeshåren.

Laddar…
Mer från Startsidan