ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Miljard borta – dom faller i Falconmålet

Falcon Funds Mark Bishop (mitten) med advokaterna Björn Rothpfeffer (tv) och Henrik Olsson Lilja när rättegången om Falcon Funds-härvan startade i Stockholms tingsrätt.
Falcon Funds Mark Bishop (mitten) med advokaterna Björn Rothpfeffer (tv) och Henrik Olsson Lilja när rättegången om Falcon Funds-härvan startade i Stockholms tingsrätt. Foto: Petra Frid/TT

En avklippt fotboja är en av många spektakulära ingredienser i rättsprocessen kring PPM-förvaltaren Falcon Funds. Den 17 april faller domen och åklagaren yrkar på åtta års fängelse för de två huvudåtalade.

Joel Dahlberg
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Myndigheterna uppskattar att över 1 miljard kronor av PPM-spararnas pengar har försvunnit i den omfattande härvan kring Falcon Funds. Nu kommer avgörandet i den första delen av rättsprocessen, där fyra personer är åtalade för bland annat bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

Det slumpade sig så att två PPM-härvor avhandlades nästan samtidigt i Stockholms tingsrätt under hösten 2019. Domen i Allra-målet, där samtliga åtalade friades, föll den 31 januari och fredagen den 17 april meddelas dom i Falconmålet.

Laddar…