V vill utreda museernas hyror

"Det är orimligt att staten ger pengar med ena handen och sedan tar med andra i form av hyror", säger riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V). Pressbild.
"Det är orimligt att staten ger pengar med ena handen och sedan tar med andra i form av hyror", säger riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V). Pressbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Riksdagen röstade ja till regeringens kulturarvsproposition. Rossana Dinamarca (V) vill samtidigt att regeringen utreder hyressättningen för bland andra Statens museer för världskultur.

TT
Publicerad
Annons

Just den frågan ligger dock utanför själva propositionen. Där betonas i stället att det är upp till Statens museer för världskultur att ta ställning till hur verksamheten ska organiseras och till vilka lokaler den ska inrymmas i. Varken Vänsterpartiet eller Moderaterna har heller opponerat sig mot detta.

– Det vi som politiker kan göra är att titta på hyrorna, de är ett problem för fler än Statens museer för världskultur. Det är orimligt att staten ger pengar med ena handen och sedan tar med andra i form av hyror, säger riksdagsledamoten Rossana Dinamarca, tidigare ledamot av kulturutskottet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons