8 saker som faktiskt står på president Trumps agenda

Donald Trump har utlovat en rivstart för sitt projekt att förändra USA. Att Trump har stor tro på sin egen förmåga står klart för alla som följde honom under valkampanjen, men vad är det egentligen han vill göra? SvD:s Therese Larsson Hultin listar de viktigaste punkterna på Trumps agenda i Vita huset.

Therese Larsson Hultin
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Ett av Donald Trumps paradnummer under valrörelsen var att hetsa publiken mot Obamas sjukvårdsreform som han sade skulle ”förstöra USA för all framtid” om den inte revs upp. Obamacare är ett rött skynke även för republikanerna i kongressen som har bekämpat Affordable Care Act, som det officiella namnet lyder, ända sedan den infördes utan att få en enda republikansk röst i kongressen.

Problemet är att det, trots alla år av republikanskt motstånd, inte finns ett färdigt förslag för vad Obamacare ska ersättas med. Åtminstone var det var omvärlden trodde fram tills Donald Trump i en intervju med Washington Post som publicerades den 16 januari, överraskade hela det politiska etablissemanget med att säga att det visst finns en plan – en plan som ”ska försäkra alla”, utan att vilja gå in på några närmare detaljer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons