Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mode

Ebba & Emilia: 10 smarta mode-investeringar

Foto: Emma Svensson

Ebba von Sydow och Emilia de Poret om de bästa vintageköpen.

Text: Hugo Rehnberg - 1 mars 2017
Annons

Gömmer det sig några bortglömda modeskatter i din garderob?

Nu ger Bibliotekstan dig chansen att hitta nya ägare till dem, med kampanjen Library of Fashion. Tillsammans med auktionshuset Kaplans arrangeras en stor auktion med en mängd modeklassiker. Insamlingen sker under första veckan i mars och avslutas med en publik auktion på Norrmalmstorg den 29 mars.

Emilia de Poret och Ebba von Sydow, duon bakom den populära podcasten Säker Stil, har tagit fram en önskelista inför auktionen – här hittar man bland annat Chanels klassiska väska 2.55, svarta pumps från Manolo Blahnik och Burberrys trenchcoat i beige.

Chanel 2.55

– Väskornas egen ”lilla svarta”. Precis lika aktuell och eftertraktad idag som när den skapades 1955 av Coco Chanel. Bäst av allt? Den går att styla till allt.

Annons
Annons

Trenchcoat från Burberry

– En beige Burberry-trench är lika snygg till jeans och sneakers som den är buren över partyklänningen. Dessutom har trenchen aldrig varit så rätt som våren 2017.

Manolo Blahniks svarta pumps

– Ett par svarta pumps är utan tvekan basen i vår skogarderob. Tån bör inte vara för spetsig, inte heller för rund utan mandelformad.

Louis Vuitton Keepall 55

– En riktig klassiker som bara bli snyggare med åren. Rymmer dessutom all packning du behöver för en stilsäker cityweekend. Fly safe!

Annons
Annons

Cartier Tank Solo

– Elegant utan att bli trist, denna klockmodell är en säker investering som du aldrig kommer tröttna på. Ett tips, byt ut armbandet mot din favoritfärg.

Mulberry Bayswater

– Satsa på en svart eller ”oak” i denna brittiska klassiker till jobbväska. Diskret, rejäl och praktisk.

Hermèssjal

– Den vackert mönstrade sidensjalen är lika fin knuten runt håret, som skärp eller inramad på väggen. Och nej, den är INTE tantig utan 100 procent säker stil.

Céline Trio Bag

– Väskan som snabbt blivit en modern klassiker – och vi förstår varför. Den smarta, minimalistiska cross body-väskan som extraknäcker som partyclutch.

Rolex Oysterdate

– Ett armbandsur i dessa mobiltider är ett måste. Denna herrmodell i stål köper du inte bara till dig själv utan för att ge vidare till nästa generation.

Bottega Veneta Knot Clutch

– Kungligt snygg festväska som adderar flärd till vilken outfit som helst. Lika vacker i pudriga pasteller som i duvgrått eller metallic.

Inlämning till Kaplans på Biblioteksgatan pågår från den 28 februari till den 10 mars 2017. Auktionen äger rum den 29 mars i Library of Fashions Pop Up-butik på Norrmalmstorg i Stockholm. Alla objekt finns på www.bibliotekstan.se/libraryoffashion och på Kaplans hemsida

Annons