Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Titta in i Stordalens nya designhotell i Stockholm

Foto: At Six.
Text: Catharina Swartz - 24 mars 2017
Annons
At Six.
Foto: At Six.

Norske hotellmagnaten Petter Stordalen vill blåsa liv i Brunkebergstorg, som under 1800-talet var en välbesökt plats med såväl butiker som restauranger och barer. Med nya hotellsatsningen At Six vill Stordalen att såväl stockholmare som turister ska hitta tillbaka till denna bortglömda del av huvudstaden. I veckan öppnade hotellet – kolla hur det ser ut här.

Marmor & mässing på rummet

Londonbaserade Universal Design Studio ligger bakom At Six moderna design. Hotellet, som ligger på Brunkebergstorg 6, har 343 rum av varierande storlek. Alla är lyxigt inredda med bland annat gröna marmorbänkar, infällda väggspeglar, stoppade sänggavlar i skinn och moderna mässingsarmaturer.

Foto: At Six.

Konst redan i lobbyn

Konst och design står i centrum på At Six. Det märks redan i lobbyn, där möts man av en två och en halv meter hög marmorstaty av ett kvinnohuvud skapad av den katalanske konstnären Jaume Plensa. Under planerandet av hotellet har arkitekterna samarbetat med curatorn Sune Nordgren för att utforma platser som passar för att visa upp konst.

Annons
Annons
At Six.
Foto: At Six.
At Six.
Foto: At Six.
At Six.
Foto: At Six.

Foto: At Six.

Namnkunnig konstsamling

Det är inte bara i hotellets allmänna utrymmen som man hittar konst, utan även på rummen. I hotellets konstsamling hittar man verk från berömda konstnärer som Olafur Eliasson, Sol LeWitt, Richard Long, Tacita Dean, Julian Opie, Marijke van Warmerdam samt svenska Dawid och Kristina Matousch.

Foto: At Six.

Utsikt över city

Många av rummen är försedda med egna balkonger varifrån man kan se ut över Stockholms citykvarter och AMF Fastigheters nya projekt Urban Escapes ovanpå Gallerian.

Foto: At Six.

Hantverksöl & tedrinkar

Rummet är förstås utrustad med en minibar, i vilken man bland annat hittar hantverksöl från Stockholmsbryggeriet Pang Pang och champagne från anrika Ruinart. Dessutom finns en liten cocktailhörna med såväl shaker och drinkmeny för den som vill blanda egna drinkar på rummet. Föredrar du att någon annan serverar finns flera alternativ: hotellrestaurangen Dining Room, delin Blanche & Hierta och cocktailbaren där man om lördagar arrangerar Tipsy Tea – en alternativ afternoon tea med alkoholstinna tedrinkar.

Annons