ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Det går frustrerande långsamt”

Jens Spendrups uttalande om att det saknas kvinnlig kompetens har mötts av sylvass kritik. Nu går han ut och förtydligar sitt resonemang för SvD Näringsliv. Men mothuggen fortsätter - allra senast från finansmarknadsminister Peter Norman.

Viktor Mölne, Patricia Hedelius
Publicerad
Annons

Åsikterna kring Jens Spendrups uttalande i Ekots Lördagsintervju går vitt isär. I ett meddelande till SvD Näringsliv kommenterar Jens Spendrup nu intervjun.

– Jag förde i Ekots lördagsintervju ett resonemang om vad det kan bero på att alldeles för få kvinnor är representerade i de stora bolagens styrelser. Jag tror det bland annat beror på att färre kvinnor än män historiskt varit engagerade i företagande. Nu ser vi hur alltfler kvinnor engagerar sig i företagande vilket också kommer få genomslag i bolagsstyrelserna. Det går frustrerande långsamt men trots allt i rätt riktning. Jag tycker det är viktigt med fler kvinnor i ledande positioner. Mina tre senaste vd-rekryteringar har resulterat i att kvinnor fått dessa tjänster, skriver Jens Spendrup i en kommentar.

Laddar…