Släpp egot - bli lycklig

Andlig styrka Lycka är att egot slutgiltigt ger upp. Lycka är att komma bortom intellektet. Och då blir känslan stark som elektrisk ström i kroppen, berättar Marie Ryd som i höstas gick igenom en tre veckor lång process i Indien. -Vi har en övertro på våra fem sinnen och på vårt mänskliga intellekt, säger hon. Ack, vad det begränsar oss!

Agneta Lagercrantz
Publicerad
Annons

Då och då tycks hennes blick vidgas mot något mycket mer än det vi ser i det här vardagsrummet. Hon är här, men ändå oändligt långt bort - eller är det överallt? Rösten snubblar en sekund över något tjockt i halsen och ögonen blir blanka. Det är då hon upprepar: Allt är så vackert. Det är så otroligt vackert. För mig är det här den enda sanna lyckan.

Under en tre veckor lång retreat i Indien i höstas blev Marie Ryd lotsad till en upplevelse bortom våra fem sinnen, bortom förnuft och intellekt. Hon fick vara med om att sätta egot ur spel och finna ”en total ödmjukhet inför nuet”. Den bestående lyckokänslan beskriver hon som 220 volt gudomlig energi strömmande genom kroppen. Den kan komma när hon sitter vid skrivbordet, när hon rör om i en kastrull. Kraften går vertikalt, säger hon, och känns som champagnebubblor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons