Recension

Robert Plant And The Sensational Space ShiftersRobert Plant bjöd på skön show med genreblandning

Robert Plant och hans band bjöd på genreöverskridande och sjuttiotalistisk hårdrock på Gröna Lund.
Robert Plant och hans band bjöd på genreöverskridande och sjuttiotalistisk hårdrock på Gröna Lund. Foto: Petter Hellman/Rockfoto Bildbyrå AB
Dan Backman
Publicerad
Annons

Robert Plant utgör ett levande bevis för att också hårdrockshjältar kan åldras med värdighet. Den fortfarande långhåriga 66-åriga britten kan till och med lyfta på knäet och vifta flamboyant med mikrofonstativet utan att det blir patetiskt.

I stället för att harva på med Jimmy Page, trätobrodern från Led Zeppelin, har Plant gett sig in i olika mer eller mindre lyckosamma projekt. Det bästa, och mest uppmärksammade, var resan in i americana-land med Alison Krauss, resulterande i det lysande albumet "Raising sand" och en turné som även nådde Sverige.
Något exempel på det sistnämnda blir det inte när Plant besöker Grönan med The Sensational Space Shifters, den mycket dugliga konstellation musiker han arbetat med sedan 2012. I stället blir det överraskande mycket från den digra Led Zeppelin-katalogen. Grejen är bara den att han klippt och klistrat och stökat runt med låtarna i sådan omfattning att hardcorefans antagligen blir nervösa bara av att läsa om det.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons